Tredemøller

Clara BR  DSC00237

Vi tilbyr to forskjellige typer tredemøller:

En vanlig for skrittmosjon, som også har en klatrefunkson som kan stilles til ønsket stigning, og har forskjellige programmer. Fordelen med skritt på tredemølle er mange; hesten går kontrollert og tempoet kan tilpasses hver enkelt hest. Hestens rygg svinger naturlig når den går uten å bli forstyrret av rytter eller vogn, noe som gjør at den tøyer og styrker ryggmuskulaturen sin. Klatrefunksjonen gjør at man også kan trene både kondisjon og styrke uten å belaste hestens ben.

En vanntredemølle (aquatrainer) som fylles med ønsket mengde vann, der hesten har fordel av både motstanden vannet gir og ved høyere vannstand mindre belastning på bena. Denne er også bra for å opprettholde muskelmasse og kondisjon ved skadeavbrekk, for å bygge muskulatur i rygg og bakpart, og for å styrke muskulatur og bånd rundt bakknær.

 

Begge tredemøller er selvfølgelig utstyrt med nødstopp, og blir senket ned i gulvet for at det skal være enkelt for hestene å gå inn og ut. Våre tredemøller og solarier leveres av Kylix Nederland ved Martin Kuipers.

 

Besøk Kylix her