Hva kan vi tilby / rehabilitering og trening:

IMAG0696DSC_0211IMAG0866IMAG0778

Sundby Gård Midtre, Trenings og rehabsenter for hest: Vår erfaring er din fordel!

Vårt senter er unikt i Norge, vi er de eneste i landet som tilbyr et totalkonsept på trening og rehabilitering. Vi har til vår hjelp alle moderne hjelpemidler som vanntredemølle, stigningsmølle, vibrasjonsgulv Vitafloor, ECB Kjølespa samt Walker og solarium. Sammen med vår erfaring gir dette de beste forutsetninger for rehabilitering, trening og forebygging av skade.

Vi tar imot alle typer hester for rehabilitering og opptrening etter skade. Vi har lang erfaring med de fleste typer skader, og best mulig behandling av disse med de mest moderne metoder. Vårt mål er å få hesten din raskest mulig tilbake i trening og konkurranse, samt minimalisere risikoen for tilbakefall.

Tilbudet vårt er bredt, og hver enkelt hest følger sitt opplegg som vi utarbeider i samarbeid med eventuell behandlende veterinær og hesteeier. Vi arbeider også i nært samarbeid med Bjerke Dyrehospital, og har alltid samarbeid med hestens behandlende veterinær. Ved behov for kontroller/ behandling ved klinikk under hestens opphold på Sundby tilbyr vi å kjøre hesten til klinikken og bistå under undersøkelse.

De vanligste skadeproblemene vi jobber med er sene og båndskader, samt ryggproblemer som Kissing Spines og SI- problematikk. Vi har også mange hester som kommer til oss etter operasjoner av forskjellig slag for opptrening. Videre har vi jobbet med store og alvorlige bruddskader i både bakknær, hovledd, bekken og pipe med utrolig gode resultater der hestene er helt friske og tilbake i sporten. Mange av disse skadene trenger lange opphold hos oss, og vi har hatt hester som har stått til rehabilitering et år. Gjennomsnittstiden for et opphold ligger på ca seks-åtte uker. Noen hester trenger også tilridning som en del av opptreningen og dette tilbyr vi også ved våre ryttere som er meritterte konkurranseryttere som sikrer din hest en optimal utvikling.

Vi tar også imot hester for alternativ trening, som trenger å styrke spesielle muskelgrupper eller bare ønsker en alternativ treningsperiode. De fleste vil merke stor forbedring på hesten sin ved å inkludere for eksempel vanntredemølle i sin daglige trening. Ta kontakt om du har spørsmål eller ønsker forslag til opplegg for dette.

Vi har hentet inspirasjon og lærdom fra store rehabsentre i England, USA, Tyskland, Danmark og Sverige, der det er lange tradisjoner for denne type tilbud.

For mange er det en prøvelse å ha en hest som skal stå på boks og eventuelt håndleies i en lengre periode. Hesten blir frustrert, og i mange tilfeller vanskelig å håndtere. Dette kan gi farlige situasjoner for både hest og eier.

Hos oss vil selv hester på bokshvile kunne få et tilbud, ved at de kan få kjølebehandling i ECB Coldspa, stå på Vitafloor og i solarium. Dermed skjer det noe for dem, de får bruke hodet litt og blir mer fornøyd. I tillegg har selvsagt alle hestene som er her en daglig stellestund.

For hester som kan skrittmosjoneres tilbyr vi kontrollert trening i vår skrittemaskin, skritt- tredemølle og vanntredemølle. Vi har også paddocker i alle størrelser, de fleste med gress og alle med gode tregjerder. Vi har også sykepaddocker. Videre kan vi også tilby løsgjørende dressurridning og longsjering av kompetente ryttere for hester som er i behov av dette.

Vi tar selvsagt også imot hester for alternativ eller vedlikeholdstrening når du som eier skal på ferie, ha fri eller trenger avlastning for en periode, og ønsker en hest i toppform når du er tilbake!

Sist, men ikke minst er vi et godt alternativ for unghester som skal tilvennes og forberedes til trening. Hos oss kan de bygge styrke, kondisjon og muskler uten fare for overbelastninger så de er godt forberedt til å settes i trening eller for å presenteres på auksjon.