Månedlige arkiver: juli 2018

SG`s Diamant – vi er igang!

IMG_0685

Som mange av dere sikkert har fått med dere, etter reportasjer i både lokalavisa Eidsvold Blad, og i Hestesport så har vi en unik hingst på gården. Unik på mange måter, og veldig spesiell for oss selvsagt da han er egenavlet, etter den fantastiske spranghingsten Diarado og Martines første juniorhest SWB hoppa Love a Lot. Men enda mer unik fordi han er den første hesten i verden som er operert ved ablasjon for å korrigere en alvorlig hjertelidelse.

https://www.horsetalk.co.nz/2018/04/29/horse-cardiac-arrhythmia-ablation/

Hjertelidelser hos hest er mer vanlig enn mange vet, og kan være en medvirkende årsak til dårlig prestasjon. For vår del oppdaget vi problemet da Diamant sensommeren 2017 ble merkbart slappere, pustet mer etter trening og ble fort sliten. Hjertearrytmien ble bekreftet og forsøkt behandlet ved Veterinærhøyskolen i Oslo før det ble besluttet å sende Diamant til professor Gunther van Loon ved Equine Cardioteam, Universitetet i Gent, Belgia. Han er regnet som verdens fremste ekspert på hjertelidelser hos hest.

Etter at Diamant ble operert i april i år har han vært som en ny hest. Fortsatt fantastisk i temperament og gemytt, men våken, arbeidsvillig og klar for nye oppgaver! Han har fått en forsiktig opptrening med fokus på kondisjon og styrke, og var i helgen klar for sitt comeback på konkurransebanen:-) Det kunne ikke ha gått bedre! Han som kun hadde noen få 1m klasser i fjor å vise til, fikk debutere i 1,10 på lørdag med feilfritt resultat og plassering! Søndag fikk han likegodt debutere 1,20 også, og tok dette også på strak arm med feilfri runde. Til tross for sin manglende erfaring, og nesten et år ute viser han en utrolig ridbarhet og hinderklokhet, og vi gleder oss til å vise ham frem Breeders i Arendal om tre uker!

Heldigvis er ikke hjertelidelsen hans arvelig, og vi håper å kunne vise ham for kåring igjen og bruke ham i avl i 2019.