Månedlige arkiver: mars 2018

The story of Svein, vol.2:

20664131_524629254535209_1327448124900744675_n

Som dere kanskje husker ble Svein (Zeus du Buisson Z) skadet i fjor vinter etter at vi hadde hatt ham i kun to mnd. Første del av historien kan dere lese tidligere på denne siden, om dere vil refreshe eller ha alle detaljer om hvor nær vi var å gi opp denne fantastiske hesten!

Treningen har gått som smurt i hele høst og vinter, og to vetsjekker har gitt bare positive tilbakemeldinger. Vi har fortsatt å fokusere på å ri mest mulig ut på tur på variert underlag for å styrke både kroppen og skaden, og forberede på hardere belastninger. Jobbing i dyp snø i alle gangarter før det ble alt for mye snø, lange trav, og galoppturer og galoppintervaller i motbakke, og roadwork, DVs skritt og travarbeid på asfalt har vært en viktig del av opptreningen. Vekslende med dette har Svein gått 1-2 ganger i uka i vanntredemølla vår, der han får god styrketrening uten å belaste beina, og vi har kjølebehandlet i ECB Kjølespa etter harde økter. Han startet å hoppe på trening igjen i begynnelsen av desember, og har fått mange sprang men på lave hinder for at kroppen skal trenes opp igjen til å tåle denne belastningen også. Vi bestemte oss for å vente med å starte ham igjen til utesesongen startet siden store utebaner er mindre belastende for en glad, storgalopperende hest enn små ridehus.

Og gjett hva! Nå nærmer første stevne seg med stormskritt:-) Svein skal få være med resten av gjengen på tur til Nederland i påsken og gjøre sine første starter der. Tror vi gleder oss like mye! Oppdatering følger.. God Påske:-)