Månedlige arkiver: januar 2018

2018- HERE WE GO!

IMG_2306

Sportslig: Vi går mot en spennende sesong på konkurransebanen! Mange konkurranseryttere på stallen med mål som skal nås. For egen del starter vi på med blanke ark, og et mål som lyser langt der fremme om å få delta i WEG 2018. Veien dit er lang og nåløyet trangt, men den som intet våger intet vinner! Med på reisen er selvsagt våre samarbeidspartnere og sponsorer;

Bekken & Strøm som sørger for at vi er godt kledd både sommer og vinter, med arbeids- og fritidsklær for alle. http://www.bekkenstrom.no/

Hesten Din, nettbutikk som selger alt du trenger til deg selv og hesten, og som sørger for utstyret til Martine. https://www.hestendin.no/

CWD Høymyr Hesteutstyr som sørger for at Martine rir i de beste salene. https://www.stallhoymyr.no/

Uten dere hadde ikke denne satsningen vært mulig!

På hestefronten ser det særdeles lyst ut. Martine disponerer i skrivende stund hestene:

Douglas Hill, 12 år vallak nivå 1,60 eier: Tore Haaland/ Hanne M Dyngeland

Zeus du Buisson Z, 14 år vallak nivå 1,60 eier:Hanne M Dyngeland

Knockrath Whos Who, 8 år hoppe nivå 1,40 eier: Anne Karin Tvengsberg

WSF Hallo Vancouver, 7 års vallak nivå 1,20 eier: Rolf Johansen

Gambler, 7 års vallak nivå 1,30 eier: TT Leif Øie AS

CCS Gloria in Excelsis 7 års hoppe nivå 1,35 eier: Hanne M Dyngeland

SG`s Diamant 5 års hingst nivå 1,20 eier: Hanne M Dyngeland

SG`s Carnelian 4 års hingst nivå 1m eier: Hanne M Dyngeland

Vi må få takke våre hesteeiere som tror på Martine og gir henne muligheter til å utvikle seg videre, og håper vi kan gi dere mange flotte stunder! Sesongen starter nok i begynnelsen av februar og vi håper på en spennende reise!

Er du på jakt etter ny hest for sprang eller feltritt, uansett nivå håper vi du spør oss først! Med våre gode kontakter i Irland, og kvalitetshester vi har på stallen har vi alltid mulighet til å hjelpe deg med å finne drømmehesten! Vi har etter hvert importert mange hester fra Irland, og har mange gode referanser og fornøyde kunder:-)

For Sundby Gård Midtre sin del, et spennende år i vente: Vi har fått selskap av Liv Jorunn og Marthe Haugen i driften av gården, og det vil hjelpe oss stort å være flere hoder og hender når alt skal organiseres. Liv Jorunn har livslang erfaring med hest og samme passion som resten av oss for hestevelferd og hesten i fokus. Marthe er allerede en erfaren feltrytter i en alder av 18, dyktig og hardtarbeidende rytter med store mål for årene som kommer. Med Marthe og Liv Jorunn kom også trener Pia Pantsu Jønsson som vil holde treninger på Sundby ca 2 ggr pr mnd. Mer om det finner dere under treninger.

Vi har startet bygging av varmerom/undervisningsrom i 2.etasje ved ridehuset og når dette er klart er målet å arrangere kurs og clinics med kjente trenere. Følg oss for nærmere info!

Rehabavdelingen vår bidrar stadig til at nye hester kommer tilbake i sporten etter skader. Det er jobben vår å hjelpe dere med rehabilitering, og anlegget vårt har fasiliteter vi er alene om i Norge. Vi har alltid plass til å hjelpe nye kunder, det er bare å ta kontakt med oss!

I september 2018 skal rehabavdelingen og gården vår være vertskap for et internasjonalt kurs for veterinærer, arrangert av VetPD: Orthopedic Rehabilitation of the Equine Athlete. Det blir stort for oss å motta en delegasjon av veterinærer og professorer fra inn og utland til teori og praksis på rehabavdelingen vår, og en stor fjør i hatten og anerkjennelse for jobben vi gjør! I tillegg en glimrende anledning til å gjøre vårt tilbud enda bedre kjent for veterinærer i inn og utland, vi gleder oss veldig til dette!

Anlegget vårt oppgraderes også sakte men sikkert,  den store utebanen vår ferdigstilles med gjerder til våren. Videre vil vi lage en treningsbane for sprang og dressur på gress, for å ha mulighet til å trene på dette underlaget også hjemme. Vi vil også lage en treningsbane for feltritt med naturhinder på vårt naturlig kuperte jorde, her vil det også være mulig for andre å leie seg inn for trening.

Som dere skjønner, spennende tider i møte! Ikke nøl med å kontakte oss om vi kan hjelpe deg med noe, det være seg rehabilitering, kjøp av hest eller ponni, oppstalling eller andre spørsmål. Vi er her for deg!

2017- YEAR IN REVIEW

IMG_2326

Bilde: Martine og Douglas Hill, Andrea Bech og Elle Birken. Kult at stallen vår har forsiden på Hestesport to ganger på et år!

Sportslig sett: Var 2017 et godt år. Martine startet året med flere plasseringer i AEG, og toppet det med 3. plass i den store GP en med Douglas Hill.

Deretter prøvde vi oss på noe vi ikke har gjort før, nemlig å vise hingst på hingstekåring! Egenproduserte SG`s Diamant 4 år etter Diarado- Love 2 You 2- I Love You gjorde oss svært så stolte med å vise seg flott frem og hente sin kåringsgrad:-)

Drammen Springtour var neste store mål: Douglas Hill gikk de største klassene hele veien og Martine loset ham gjennom første helg med tre plasseringer av tre mulige, inkludert Grand Prix! Nykårede Diamant fikk for første gang prøve seg på en internasjonal arena og hoppet to nullrunder i 1m klasser, til 10 i stil.

Siste helg av Springtour avsluttes med tradisjonsrike Norway Grand Prix, og i denne klassen gjorde Martine og Nick sitt hittil beste resultat. Feilfri grunnomgang som en av kun to ekvipasjer, deretter feilfri omhopping på god tid! Dessverre var tyrkiske Derin Demirsoy to små tideler raskere i omhopping men 2.plass i Norway Grand Prix 2017 var et faktum!

Etter Drammen gikk turen til Polen og to helger i Ciecocinko. Også her fortsatte de gode resultatene, flere gode plasseringer med både Douglas Hill og 6 årige CCS Gloria in Excelsis.

Etter Polen var det tid for Martines første opptreden i Nations Cup for senior. Turen gikk til Luxemburg og 3* stevnet i Roeser. På laget red også Margrethe Hartmann, Line Råholt og Marie Longem. Martine og Nick presterte igjen supert, en feilfri runde med kun et tidsfeil som første ekvipasje på laget. Dessverre ble det en del feil på resten av laget og ingen andre omgang. Allikevel en fantastisk erfaring for Martine.

I NM som fulgte etter Roeser var Nick ikke som vanlig og la inn en stopp i hver runde. En grundig vetsjekk avslørte hovleddsbetennelse i begge framben og det ble en pause og behandling.

Høstsesongen ble avsluttet med debut i i 5* Oslo Horse Show, fine runder i de største klassene og to riv i den store GP. Det syns vi var helt innafor første gang. Til slutt årets Hallmesterskap i Arendal der de endte på 4 plass etter to supre feilfrie finaleomganger. I skrivende stund er Nick i gang med opptrening for 2018, hårete mål er satt som vanlig!

I takt med fremgangene med Nick har Martine også fått flere hester å ri. Hun har knyttet til seg nye hesteeiere og har fått tilgang til hestene WSF Hallo Vancouver, en nå 7 års vallak etter Vancouver- Animo som eies av Rolf Johansen, og Knockrath Who`s Who 8 års hoppe etter Porsch som eies av Anne Karin Tvengsberg. I tillegg er vår egen Zeus du Buisson Z på vei tilbake etter skade.

Resten av stallen vår har også vært flinke, vi har utøvere i både sprang, dressur og feltritt som hevder seg på internasjonalt nivå! Toppen av alt i år var nok Andrea Bech med sin ponni Elle Birken som vant Nordisk mesterskap, og så tok 4.plassen i EM sprang for ponni! Fantastisk!