Månedlige arkiver: juni 2014

Rekordrask heling av seneskade (Bilder)

Love1Scan Love 4

Vi har siden oppstarten jobbet med et eget opplegg for sene og båndskader, og nå begynner resultatene å vise seg. Dette er en alvorlig skade (30% avrivning i 10 cm høyde, DVs den går langt nedover) i den overfladiske bøyesena, og skaden er nå 2,5 mnd gammel. Det første bildet er tatt for en mnd siden, det andre bildet er tatt 26.06. Det svarte hullet (skaden) er helt vekk og erstattet av fine senefibre som ligger rett og organisert. Ikke arrvev og rotete fibre som det ofte blir når seneskader heles. Enda skal fibrene være tettere før hesten tåler maks belastning, men den går i trening seks dager i uka hos oss på vanntredemølle og stigningsmølle. Merk også at hesten har ikke mottatt noen annen behandling enn det vi gjør selv med våre maskiner.

Akutt/ Intensivbehandling:

Vi etablerer et nytt tilbud som vi har sett behov for, nemlig akutt og intensivbehandling. Dette kan gjelde hester med akutte skader, typisk sene eller båndskader, underhudsbetennelse, forfangenhet og lignende som krever hyppigere behandling enn våre andre tilbud dekker. Også løps og konkurransehester som står med et tykt ben før konkurranse. Hovedbehandling for disse vil være i vårt kjølespa med kaldt saltvann, 2-4 grader, inntil fire ganger/ døgn. Prisen for dette vil ligge på 1200,-/døgn inkl mva, varighet inntil 7 døgn før man går inn i et av våre andre tilbud.

God effekt av kjølespa:

Hovent beinIMAG0862IMAG0893

Disse bildene er tatt av samme hest, samme bein tre dager på rad, DVs det er akkurat to døgn mellom første og siste bilde. Hesten ble behandlet tre ganger daglig i vårt saltvanns kjølespa.

Flotte Islandshester:

Dynfari kjøler bein.

Dynfari kjøler bein.

Vakre Victor fra Diisa

Vakre Victor fra Diisa

Vi har etter hvert fått gleden av å jobbe med flere flotte Islandshester. Blant annet har vi fått hjelpe Stall Myra i Mjøndalen med å holde deres særdeles fremgangsrike hester i orden både etter skade og mellom konkurranser. Vi nevner gjerne at hester som Victor fra Diisa, Dynfari, Frakkur, Tindur og Tvengur har tilbragt tid hos oss, med behandling i kjølespa og trening i vanntredemølle. Vi ønsker dem en flott sesong!

 

Seier igjen!

IMAG0903

IMAG0793

Tesse D og Martine M Dyngeland gjorde det igjen; på Kongsvinger denne gang. I et sterkt startfelt og som siste startende i søndagens 1,20 klasse gjorde de en nær perfekt runde og suste inn til seier, feilfri og på raskeste tid! Tesse er en meget god hest, men etter skaden, opptrening i vanntredemølle og nå to ganger ukentlig vedlikeholdstrening i vannmølla merker vi en stor forbedring. Hun er blitt sterkere i bakparten og hopper med enda større Scope enn tidligere. Tess er blitt 14 år gammel og det er viktig å holde kroppen i orden. Hun bruker kjølespa for kjøling av ben etter stevner og hard trening, Vitafloor for massasje og økt blodsirkulasjon før trening i tillegg til trening i vann. Vi gleder oss til resten av sesongen, og krysser fingrene for god helse!

 

Sterkt comeback II

Teddybear Song

Teddybear Song

Fredag den 13. juni var ingen ulykkesdag for Teddybear Song. Teddy tilbragte fire måneder hos oss i vinter og vår for møysommelig oppbygging etter store skadeproblemer. Ikke mange, oss selv inkludert trodde han skulle komme tilbake i travbanen. Men Teddy har en vinnerskalle av de sjeldne og gjorde våre dystre spådommer til skamme. 13 juni startet han for første gang på nesten et år, og han vant overlegent på den gode tiden 13,2/ 1609m auto. Vi gratulerer Team Bo Westergård som har det daglige ansvaret med en flott prestasjon.

Teddy kom direkte hit etter løpet for kjøling av bein, og stod her en uke for restitusjon. Vi krysser fingrene for at kroppen holder videre for denne utrolige personligheten av en stjernehest:-)

 

Sterkt comeback!

Tesse D/ Martine M Dyngeland

Tesse D/ Martine M Dyngeland

Vår egen Tesse D og Martine M Dyngeland gjorde i helgen comeback på sprangbanen på landsstevne i Trondheim, etter lang tids skadefravær. Resultatene var bedre enn man kunne håpe, 2.plass 1,20 fredag, et riv 1,30 lørdag og 1.plass 1,30 søndag!

Tesse fikk en dyp muskelstrekk i krysset i februar, var svært halt og mistet mye muskulatur på ve side. Etter åtte uker skritting fikk hun begynne å gå i vanntredemølle, og det har gjort underverker. Muskulaturen er nå på det nærmeste jevnet ut, og Tesse virker sterkere enn noen gang. Hun har også i hele skadeperioden stått på Vitafloor hver dag, og i solarium. Dette for å øke blodsirkulasjon og påskynde heling. Vi krysser fingre for fortsatt fremgang og en god sesong:-)