Månedlige arkiver: februar 2014

Alternativ trening

Feltritthesten Quireboy trener for en ny sesong.

Feltritthesten Quireboy trener for en ny sesong.

Vi har etter hvert mange kunder som ønsker å gi hestene sine alternativ trening, både på lengre opphold og på dagbesøk, en til to ganger pr uke. Vanntredemølla er grunnleggende i denne treningen. Hestene jobber rett og likesidig i motstanden i vannet. De styrker fremførende muskulatur både frem- og bakben, noe som er vanskelig med all annen trening. Dette styrker også spesielt muskulaturen rundt bakknær, og medvirker til å stabilisere disse. Videre gir trening i vannet god utvikling av ryggmuskulatur, bevegelighet i kryss og bekken og generell styrking av muskulatur i bakpart.

Hestene som står her over litt tid kombinerer denne treningen med trening på vår tredemølle med klatrefunksjon. Her kan vi trene motsvarende muskulatur fra vannet, dvs fraspark. Spesielt bra for utvikling av rygg og bakpart, og gir oss muligheten til å styrke både fremførings- og skyvemuskulatur.

Videre inkluderer vi longsjering og dressurridning i treningsopplegget for de som trenger dette, likeså Vitafloor for dyp massasje og økt blodsirkulasjon.

Ønsker du mer informasjon ta kontakt på tlf. 97540254 eller mail hadyng@online.no.