Fremhevet innlegg

Velkommen til Sundby Gård Midtre, Trenings og Rehabsenter for hest:

IMG_0988 

Vi ønsker alle typer hester velkommen til vårt senter. Vi tilbyr fast oppstalling, kort- og langtidsopphold og dagbesøk for trening og behandling.  For syke eller skadde hester i rekonvalesens legger vi individuelle opplegg i samarbeid med veterinær for raskest mulig rehabilitering og opptrening. Vi har erfaring med rehabilitering av de fleste typer skader, og gode resultater på alt fra alvorlige bruddskader, via sene og båndskader, rehabilitering etter forskjellige operasjoner, kissing spines, SI og andre ryggproblemer. Nøl ikke med å ta kontakt om du trenger hjelp for en god rehabilitering som sikrer det beste utgangspunkt for en videre karriere! Vi er også behjelpelig med tilridning av hest og opptrening av problemhest (i samarbeid med veterinær)

Mail: hadyng@online.no tel. 97540254.

For friske hester tilbyr vi treningsopphold med alternativ trening, ferieopphold og spaopphold.

Vi tilbyr 27 nye bokser, ridehus 20x60m, utebane, solarium, vaskespilt, tørkerom, eget rom for stevneskap, parkering for hestebil/ henger samt helt nytt møtelokale/ varmerom med vinduer mot ridehuset. Også har vi antagelig det flotteste turterrenget i landet både sommer og vinter!

I tillegg har vi en egen rehabavdeling som inneholder ECB kjølespa, Vitafloor, Tredemølle og vanntredemølle for hestene. Alle maskiner kan brukes av så vel friske som skadede hester, både til forebygging og behandling av skader. Vi har plass til 15 hester på rehabiliteringsavdelingen, og 25 hester på oppstalling.

Kikk rundt på sidene så blir dere mer kjent med oss og hva vi kan gjøre for deg!

VetPD kurs på Sundby:

IMG_3804  IMG_3778

26 og 27. september var vi så heldige å få være vertskap for VetPD sitt kurs i Orthopedic Rehabilitation of the Equine Athlete. Vet PD (Veterinary personal Development) arrangerer kurs rundt i Europa for hestepraktiserende veterinærer, der det siste innen forskning og diagnostisering/ behandling innen forskjellige områder presenteres av de beste internasjonale foredragsholdere på sitt emne. Kursene har både teoretisk og praktisk innhold og det er lagt inn tid til spørsmål og diskusjoner. Godt besøkt var det også, 36 veterinærer fra inn og utland deltok for å heve sin kompetanse. Det er første gang vi har hatt et slikt kurs på Sundby, og vi håper definitivt vi får mulighet til å ha fler.

Kursholdere denne gang var Dr Steve Adair, Dr Andris Kaneps, Professor Tim Watson og fysioterapeut Lee Clark. For meg var det litt som å få møte og lære av «rockstars of vets» disse har utrolig mange bøker og publikasjoner på hest og haltheter bak seg. Jeg fikk selv anledning til å delta på hele kurset og kan bare si at utbyttet var enormt! Jeg fikk diskutere forskjellige case med dem, jeg fikk lære det siste om opptrening og behandling av forskjellige typer skader, de nyeste behandlingsmetoder og ikke minst mye fysioterapi som vi selv kan jobbe med.

Temaer på kurset var:

 • Aquatic Therapy, underwater treadmill and swimming
 • Whole body vibration
 • Hyperbaric oxygen therapy
 • Cold and hot therapy
 • Extracorporal shockwave therapy
 • Radiofrequency therapy (shortwave)
 • Therapeutic ultrasound
 • Laser therapy
 • Pulsed electromagnetic therapy

Videre hadde vi praktiske økter på:

 • Exercises to improve proprioception
 • Radiofrequency therapy on live horses
 • Development of treatment plans and therapeutic monitoring
 • Aquatic therapy demonstration
 • Strengthening exercises, focus on upper limb and back/SI
 • Whole body Vibration.

Kurset var som sagt utrolig nyttig for oss både ved at vi har fått hevet vår kompetanse og ikke minst knyttet gode kontakter både i inn og utland. Vi har fått utrolig gode tilbakemeldinger i etterkant både fra kursledere og deltagere, og håper våre kunder også setter pris på vår kompetanse og vårt nettverk!

IMG_3786

 

SG`s Diamant, vinner av Breeders Trophy!

IMG_3632

Vårt hjertebarn i dobbelt forstand, 5 års hingsten SG`s Diamant gjorde det umulige; han presterte å vinne Bredders Trophy for femårige norskregistrerte spranghester! Etter å ha vært ute nesten et år, hjerteoperasjon og kun 2,5 mnd i trening var det langt over forventet. Vi gleder oss stort til fremtiden med Diamant, og kan med glede fortelle at han kommer til å være tilgjengelig for avl neste år i tillegg til å konkurrere! Vi håper norske oppdrettere ser muligheten når de får en fantastisk hingst med både eksteriør, ridbarhet, kapasitet og blodlinjer av beste merke tilgjengelig i Norge!

The story of Svein….

UJVF3729  UJES4238  POVD5263

Min unicorn Svein har virkelig gjort alle dystre spådommer fra fjoråret til skamme! Han har gått fra klarhet til klarhet på konkurransebanen og avsluttet overbevisende sin karriere med Martine tilbake på 5* nivå i Sopot i 1,45 og i Falsterbo med to nullrunder og plassering i 1,45 blant bare verdensstjerner! I Falsterbo gikk han også sin første 1,50 igjen, og gjorde også der en flott runde. Vi skal ta med oss minnene om alle gledene denne hesten har gitt oss etter at han kom tilbake fra skaden, han har virkelig vist oss at det er verdt å gi hestene tid og en sjanse selv med en alvorlig skade! Nå er Svein solgt til en lovende juniorrytter, og jeg håper og tror at han skal lære henne like mye som han har lært Martine. Vi holder kontakten med dem, og Svein får komme tilbake til oss når han blir pensjonist, det fortjener han:-)

På konkurransebanen så langt i år, kort oppsummert:

IMG_3632  IMG_3306  RCPR6306  POVD5263  IMG_3539  IMG_3378  IMG_3363  IMG_3495IMG_3427IMG_3307  IMG_3201

På konkurransebanen: Martine har vært aktiv som vanlig, og har fått delta på større og større stevner. En stund i sommer var hun og Nick(Douglas Hill) aktuelle for VM i sprangridning i Tryon, USA, men litt problemer på slutten av sommeren satte stopper for den drømmen. De har likevel fått med seg mye, fått delta på 5* stevner i både Sopot, Polen og i Falsterbo, Sverige. Mange drømmer har gått i oppfyllelse med andre ord! I Sopot tok hun og Nick med seg en 7.plassering i 1,60m, og i Falsterbo Tok Svein ansvar og var feilfri og plassert i to 1,45 klasser. Slettes ikke dårlig uttelling det:-)

8 årige Lilly (Knockrath Whos Who) som er eid av Anne Karin Tvengsberg har vært flink i hele år, konkurrert internasjonalt tom 3* 1,40 og snust på 1,45. Lilly er en drømmehest, modig og forsiktig, rask mot klokka og plassert i de fleste av klassene hun starter.

7årige Benny (Gambler) er en hest med lite erfaring, men som vi har veldig stor tro på. Han er kjøpt med tanke på store mesterskap og eid av TT Leif Øie AS og Hilde Reh Stensrud. Han har i år gått mange 1,30-1,35 klasser og 7 års internasjonalt for å få erfaring og bygge styrke, og gjør aldri en dårlig runde.

Også 7 årige Frankie (WSF Hallo Vancouver) som er eid av Rolf Johansen er en utrolig lovende hest. Veldig forsiktig, veldig uerfaren med fantastisk Scope og fleksibilitet. Han har blitt matchet pent i år for å bygge erfaring og trygghet, har hoppet mange 1,20 klasser og er akkurat kommet opp i 1,30. Det begynner å løsne også for ham og de siste rundene har vært veldig gode!

Også Diamanten vår da, som etter et år ute, hjerteoperasjon og fortsatt bare fem år klarer å vinne Breeders Trophy i Arendal! En fantastisk hest er jeg sikker på han blir, så langt to 1,20 klasser i sitt liv og begge feilfri:-)

Vi har også andre utøvere på stallen som presterer: I feltritt er Marthe Haugen en av de mest lovende unge rytterne i landet. Hun rir to hester; Caramelle og Ballymurphy Jill. Deltagelse i Nordisk og NM har det blitt i år, og flere seire og plasseringer til og med 2* Nå i høst er internasjonal deltagelse i Nederland og Polen planlagt som forberedelse til EM neste år.

Stine Skillebekk rir dressur på høyt nivå, landslagrytter Para og konkurrerer også vanlige klasser med hestene Fixdesign Cabernet og Caliq. Stine ble dessuten stallens første Norgesmester nå i august. Stine satser mot OL i Tokyo 2020.

I dressur har ellers ekvipasjene Maren Hasvold/ Skoglys Rihanna, Heidi Kjos/ Nassida, Elise Hellem Ratvik/ Alliance Real og Katrine Nordberg/ Rudolf representert stallen på stevner opp til NM nivå og hentet mange premier!

Ikke dårligere på sprangsiden heller; Irmelin Vilde Skåttun med hestene Calina og Captain har hentet seire både nasjonalt og internasjonalt, og hun ble nettopp vinner av KM for junior med Captain! Lisa Maagerø/ Gamzas Quido har hentet plasseringer både nasjonalt og internasjonalt i år, det samme har Caroline Becker Haaland og HHs Vivendi de få stevnene de har fått med seg:-) Andrea Bech startet sesongen strålende med hestene Wodka og Nancy. Skadeproblemer har satt Wodka på sidelinjen, men Nancy har prestert godt både nasjonalt og internasjonalt med mange plasseringer. Vi gleder oss til resten av sesongen, og ser fram til fortsatt god innsats på konkurransebanen! Heia Team Sundby:-)

SG`s Diamant – vi er igang!

IMG_0685

Som mange av dere sikkert har fått med dere, etter reportasjer i både lokalavisa Eidsvold Blad, og i Hestesport så har vi en unik hingst på gården. Unik på mange måter, og veldig spesiell for oss selvsagt da han er egenavlet, etter den fantastiske spranghingsten Diarado og Martines første juniorhest SWB hoppa Love a Lot. Men enda mer unik fordi han er den første hesten i verden som er operert ved ablasjon for å korrigere en alvorlig hjertelidelse.

https://www.horsetalk.co.nz/2018/04/29/horse-cardiac-arrhythmia-ablation/

Hjertelidelser hos hest er mer vanlig enn mange vet, og kan være en medvirkende årsak til dårlig prestasjon. For vår del oppdaget vi problemet da Diamant sensommeren 2017 ble merkbart slappere, pustet mer etter trening og ble fort sliten. Hjertearrytmien ble bekreftet og forsøkt behandlet ved Veterinærhøyskolen i Oslo før det ble besluttet å sende Diamant til professor Gunther van Loon ved Equine Cardioteam, Universitetet i Gent, Belgia. Han er regnet som verdens fremste ekspert på hjertelidelser hos hest.

Etter at Diamant ble operert i april i år har han vært som en ny hest. Fortsatt fantastisk i temperament og gemytt, men våken, arbeidsvillig og klar for nye oppgaver! Han har fått en forsiktig opptrening med fokus på kondisjon og styrke, og var i helgen klar for sitt comeback på konkurransebanen:-) Det kunne ikke ha gått bedre! Han som kun hadde noen få 1m klasser i fjor å vise til, fikk debutere i 1,10 på lørdag med feilfritt resultat og plassering! Søndag fikk han likegodt debutere 1,20 også, og tok dette også på strak arm med feilfri runde. Til tross for sin manglende erfaring, og nesten et år ute viser han en utrolig ridbarhet og hinderklokhet, og vi gleder oss til å vise ham frem Breeders i Arendal om tre uker!

Heldigvis er ikke hjertelidelsen hans arvelig, og vi håper å kunne vise ham for kåring igjen og bruke ham i avl i 2019.

Så, hva skjer a?

IMG_0495 IMAG2175 IMG_2727  IMG_1574IMG_0685  IMG_0683IMG_0436  IMG_1207IMG_1047

Ja det kan du lure på, her er i hvert fall ikke tid til å kjede seg:-)

På rehaben vår er det hektisk aktivitet, og det er vi glad for. Alltid hyggelig å bli kjent med nye hester og eiere, og kunne bidra til å få hestene tilbake etter skade. I vår har vi hatt flere alvorlige bruddskader inne, disse er fortsatt hos oss og i god utvikling. Videre har vi mange ligament og seneskader. For disse tilbyr vi både akuttbehandling og gradvis opptrening. Dette er viktig at foregår i trygge former og på jevnt underlag for å unngå tilbakefall og her er trening i vann på vanntredemølle, og på vår stigningsmølle ypperlige alternativer. Hestene får daglig trening så de blir fornøyde og ikke overspreke, og videre får de stå ute i sykepaddocker og får grovfor hele fem ganger daglig for best mulig trivsel.

På konkurransebanen er det også hektisk aktivitet både fra vår egen side og mange av våre oppstallører, i både sprang, dressur og feltritt! For egen del er Martine aktiv og har oppnådd fantastiske resultater med både Douglas Hill tom 1,60 internasjonalt og yngre lovende hester som Knockrath Whos Who, Gambler og WSF Hallo Vancouver.

På plussiden må vi legge til at Svein; Zeus du Buisson Z virkelig har gjort et fantastisk comeback på sprangbanen. Av 15 runder så langt på internasjonale stevner tom 1,40 har 10 vært feilfri på hinder og de aller fleste med plassering. Nå venter start på 5* nivå i Sopot på Svein neste helg, også er han til salgs. Veldig trist å selge en stjerne som han, men det koster å satse som Martine gjør og da må vi ha noe inn også. Håper virkelig det finnes en god juniorrytter der ute som ser muligheten til å skaffe seg en fantastisk rutinert herremann for å satse mot EM og større klasser!

På plussiden må vi også nevne vår egenavlede 5 års hingst SGs Diamant. Han har som første hest i verden gjennomgått en hjerteoperasjon ved ablasjon ved Universitetet i Gent, Belgia. Han er hjemme igjen, frisk som en fisk og vi kan endelig glede oss til fremtiden med dette talentet!

Lillebror SGs Carnelian e. Kannan er 4 i år og viser også svært lovende takter. Han er større og mer langbeint enn Diamant, og trenger mer tid, men fantastisk grei og for et sprang han har! Calle er også til salgs til rett satsende rytter.

Vi må også skryte av våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Bekken og Strøm som bidrar med fantastisk praktiske klær for både fritid og hest til gode priser, sjekk utvalget og nettbutikken på http://www.bekkenstrom.no/

Høymyr Hesteutstyr og CWD Norge som bidrar med saler som er perfekte å prestere i for både hest og rytter. Ekstra skulderfrihet og brede kanaler er standard på disse salene som finnes i mange modeller for både sprang, dressur og feltritt. Martine bruker samme sal på alle sine hester, og både hun og hestene elsker 2GS Lady modellen. Sjekk ut mer på https://www.stallhoymyr.no/

Kontakt oss gjerne om du har spørsmål om anything, fra CWD saler, via hester til salgs, rehab eller ferieopphold for hesten din eller stallplass, vi hjelper deg mer enn gjerne!

Sundby Gård Midtre i samarbeid med VETPD holder kurs 26-27.09.18:

For Clinic – Orthopaedic Rehabilitation of the Equine Athlete, Norway 2018 

 

Kurset er først og fremst for hestepraktiserende veterinærer og studenter. Det arrangeres av internasjonalt anerkjente VETPD, og tar for seg rehabilitering av hest etter skade. Kurset er omfattende med svært gode internasjonale forelesere og inneholder både teori og praksis.

Klikk inn på invitasjonen for alle detaljer; Vi gleder oss stort til dette!

El Diablo BR, Lome Brage, Ivar Sånna, Ultimate Photo og Madelen LTC

IMG_1584

Har alle til felles at de er urgode travhester, og at de har tilbragt tid på Sundby Gård Midtre siste halvår. Nå er de alle tilbake i trening hos sine respektive trenere. Lome Brage og Madelen LTC har allerede vært til start med supre resultater, Vi ønsker alle lykke til i travbanen i sommer, og takker for strålende tilbakemeldinger!

Har du en travhest som trenger rehabilitering etter skade, eller alternativ trening en periode så kontakt Hanne eller Torstein på 97540254 eller 95166378.

The story of Svein, vol 3:

IMG_2823  IMG_2864

Som jeg fortalte i forrige innlegg, Svein fikk være med på sin første stevnetur på over et år. To uker på reise, først til Peelbergen i Nederland, deretter Moorsele i Belgia. Dere skulle sett hvor glad Svein var da han skjønte at han skulle få være med! Han løp på hestebilen, stilte seg opp og rørte knapt et bein på hele turen. Første dagen på oppvarmingen var han så glad, han hoppet dobbelt så høyt som han trengte, og hoppet og spratt. Inne på banen var han en professor som han alltid er, og hoppet fokusert og feilfritt. To ganger 1,20 og finale i 1,30 i Peelbergen resulterte i tre feilfrie klasser og 5.plass i finalen:-)

I Moorsele hoppet han to ganger 1,25 og finale 1,30. Også der var han feilfri de to første klassene, men hadde dessverre et riv i finalen. Det gjør jo ingenting, hovedsaken var at han faktisk er tilbake på konkurransebanen, til tross for at han fikk kun 10% sjanse til å kunne hoppe igjen etter skaden. Han ble sjekket opp av vår veterinær rett etter stevnet, og selv etter to uker med hopping ble han erklært 100% frisk!

I skrivende stund er Svein hjemme på Sundby og lader opp til Springtour der han skal få hoppe litt høyere. Vi vedlikeholdstrener med turer, jobbing i vanntredemølla og litt kjølespa. Det er godt å være hest på Sundby, og vi gleder oss til å fortsette reisen med Svein!

IMG_2888

 

The story of Svein, vol.2:

20664131_524629254535209_1327448124900744675_n

Som dere kanskje husker ble Svein (Zeus du Buisson Z) skadet i fjor vinter etter at vi hadde hatt ham i kun to mnd. Første del av historien kan dere lese tidligere på denne siden, om dere vil refreshe eller ha alle detaljer om hvor nær vi var å gi opp denne fantastiske hesten!

Treningen har gått som smurt i hele høst og vinter, og to vetsjekker har gitt bare positive tilbakemeldinger. Vi har fortsatt å fokusere på å ri mest mulig ut på tur på variert underlag for å styrke både kroppen og skaden, og forberede på hardere belastninger. Jobbing i dyp snø i alle gangarter før det ble alt for mye snø, lange trav, og galoppturer og galoppintervaller i motbakke, og roadwork, DVs skritt og travarbeid på asfalt har vært en viktig del av opptreningen. Vekslende med dette har Svein gått 1-2 ganger i uka i vanntredemølla vår, der han får god styrketrening uten å belaste beina, og vi har kjølebehandlet i ECB Kjølespa etter harde økter. Han startet å hoppe på trening igjen i begynnelsen av desember, og har fått mange sprang men på lave hinder for at kroppen skal trenes opp igjen til å tåle denne belastningen også. Vi bestemte oss for å vente med å starte ham igjen til utesesongen startet siden store utebaner er mindre belastende for en glad, storgalopperende hest enn små ridehus.

Og gjett hva! Nå nærmer første stevne seg med stormskritt:-) Svein skal få være med resten av gjengen på tur til Nederland i påsken og gjøre sine første starter der. Tror vi gleder oss like mye! Oppdatering følger.. God Påske:-)