Fremhevet innlegg

Velkommen til Sundby Gård Midtre, Trenings og Rehabsenter for hest:

009 

Vi ønsker alle typer hester velkommen til vårt nye senter. Vi tilbyr fast oppstalling, kort- og langtidsopphold og dagbesøk for trening og behandling.  For syke eller skadde hester i rekonvalesens legger vi individuelle opplegg i samarbeid med veterinær for raskest mulig rehabilitering og opptrening. Vi har erfaring med rehabilitering av de fleste typer skader, og gode resultater på alt fra alvorlige bruddskader, via sene og båndskader, rehabilitering etter forskjellige operasjoner, kissing spines og andre ryggproblemer. Nøl ikke med å ta kontakt om du trenger hjelp for en god rehabilitering som sikrer det beste utgangspunkt for en videre karriere!

Mail: hadyng@online.no tel. 97540254.

For friske hester tilbyr vi treningsopphold med alternativ trening, ferieopphold og spaopphold.

I nybygget tilbyr vi 27 nye bokser, ridehus 20x60m, solarium, vaskespilt, og diverse birom. I tillegg en egen rehabavdeling som inneholder ECB kjølespa, Vitafloor, Tredemølle og vanntredemølle for hestene. Alle maskiner kan brukes av så vel friske som skadede hester, både til forebygging og behandling av skader. Vi har plass til 15 hester på rehabiliteringsavdelingen, og 25 hester på oppstalling.

Kikk rundt på sidene så blir dere mer kjent med oss og hva vi kan gjøre for deg!

Leter du etter din nye stjerne?

IMG_1571

Da må du la oss hjelpe deg:-) Hest eller ponni, sprang eller feltritt uansett nivå, vi kan hjelpe deg! Enten har vi hesten på stallen, eller vi hjelper deg å finne den i Irland gjennom våre kontakter. Fra oss eller gjennom våre kontakter kommer hester som Douglas Hill, CCS Gloria in Excelsis, WSF Hallo Vancouver, HHS Vivendi, GVS Captain, Bold Grey Laughton, Ballymurphy Jill, Lucozade og mange fler. Kontakt oss du også, høsten er en bra tid å kjøpe hest i Irland! Gode referanser finnes.

PT har vi på hånd en 12 år gammel skimmel vallak som går 1,50. Super junior/ Young riderhest som vi har prøvd selv, 100% ærlig og lettridd, går rett inn i eliten her hjemme!

Kontakt oss på mail, hadyng@online.no eller telefon 97540254 Hanne.

The story of Svein:-)

IMG_1358  IMG_0176  IMG_1289  IMG_1207

…Is a story of belief:-)

Vi har lyst til å dele denne med dere! Svein (Zeus du Buisson Z) er en 13 år gammel vallak som kom til oss fra Nederland i desember 16. Han har konkurrert på høyeste nivå internasjonalt og reist rundt i verden. For oss skulle han være en andrehest for Martine ved siden av Nick (Douglas Hill) for å gi henne mer erfaring på høyt nivå.

Dessverre fikk ikke Svein mange starter her i Norge før en alvorlig skade satte stopp. Undersøkelser etter årets AEG viste en stor splitt i sena på venstre fram, og han fikk kun 10% sjanse for å bli frisk uten en operasjon. Operasjonen var kostbar og ga ikke mye større sjanse, så vi vurderte avlivning som det beste alternativ.

Da dagen kom var veterinær klar med sprøyta, skoene var tatt av og kadaverbil bestilt. Men så skjedde noe veldig rart… Jeg kjente på beinet hans, og det var helt iskaldt og mye mindre hovent. Jeg fikk en skikkelig klump i magen, og en følelse av at dette ikke var rett. Jeg snakket med veterinæren vår, Maja Winterfeldt og vi ble enig om å vente noen uker og se an utviklingen.

I mellomtiden skulle Svein skritte, og få ukentlig behandling med deres nye laser som det kun finnes to av i Europa. Denne har fantastiske resultater på sene og båndskader i USA. Med våre fasiliteter er det selvsagt lett å skritte ham, og han fikk gå i Walker, vannmølle og tredemølle i hele sommer samtidig som han ble behandlet med laser og i vårt kjølespa. I august begynte jeg forsiktig å ri ham igjen, først i skritt og så litt trav og galopp men bare på tur og på godt underlag. Svein har vært helt fantastisk hele tiden, han er en stor personlighet og lykkelig for å få gjøre noe uansett hva.

I slutten av august var tiden inne for en ultralydsjekk, og gleden og overraskelsen var stor da skaden er helt leget! Det finnes kun et bittelite arr der skaden var, og Svein har nå klarsignal til å trene for fullt. Vi fortsetter imidlertid å bygge ham opp rolig, jeg vil at han skal være sterk i både kropp og ben før han skal begynne å hoppe igjen.

Og det rare er, at helt siden vi stoppet avlivningen har jeg vært helt sikker på at han blir frisk, og kommer tilbake på sprangbanen for å vise seg fram! Så får vi bare se da… Vi krysser fingrene og fortsetter treningen:-)

Treninger høsten 2017, dressur:

Vi tilbyr fortsatt treninger ca hver 14.dag med berider og GP rytter Nikolai Kowalski. Nikolai underviser alle nivåer også unghest, og kan også sette seg opp og ri hesten din. For mer info kontakt June Ottersbo på 45138737.

Veronica Granerud har dressurtimer på Sundby mandag og torsdag fast. Hun trener alle nivåer, også bakkearbeid for sprangrytterne. Kontakt Veronica på 94855611 for mer info.

Treninger høsten 2017, sprang:

Vi fortsetter suksessen med i våre øyne Norges beste sprangtrener Eurico Mariante. Han trener elever fra ca 1,10 nivå. Eurico er hos oss fast hver uke på tirsdager, som regel 14-18. Kontakt Martine på 47848080 eller Hanne 97540254 om du ønsker mer informasjon eller vil være med å trene for Eurico.

Martine Dyngeland har egne treninger på tirsdager etter Eurico treningene. Hun tar imot elever på alle nivåer også introduksjon til sprang. Martine konkurrerer selv tom 1,60 og har mye å lære bort:-) Kontakt Martine på 47848080 for info og påmelding.

Djupvågsmassage, Nytt behandlingstilbud!

Som nr to i Norge har vi anskaffet oss apparat for Djupvågsmassage, en ny og genialt enkel metode for å behandle muskelfascie og bindevev. Dette er nytt i Norge, men meget godt kjent i resten av Europa.

Les informasjon her: https://www.atlasbalans.com/sv/djupvag/

Dette er en revolusjonerende metode for å løsne spenninger og stivhet i muskulatur, forebygge skader og øke bevegelighet og prestasjon på konkurransehester. Brukes regelmessig av mange av verdens fremste sprangryttere, deriblandt Rolf Gøran Bengtsson. Ved å fjerne spenninger og øke bevegelighet vil hesten kunne løpe fortere, hoppe høyere, samle seg bedre, i det hele yte mer. De aller fleste vil merke stor forskjell på hesten sin allerede dagen etter behandlingen!

Vi behandler hester hjemme på stallen her eller reiser ut, men ønsker minimum 3 hester på samme stall for reise. Pris pr behandling er 1250,-

Kontakt Hanne for bestilling av behandling; 97540254

Sundby Gård Midtre forhandler for PAVO:

IMG_1828   IMG_1834

Vi er forhandler for PAVO kraftfor, og kan tilby hele PAVOs sortiment, se: http://www.pavo.no/

Alle våre konkurransehester spiser PAVO, og vi er svært fornøyd med kvalitet og utvalg. Det er lett å finne en type som passer din hest, og lett å kombinere for optimal foring. Dessuten bruker vi mindre mengder kraftfor enn tidligere, noe som er bra for hestens fordøyelse!

2016 – year in rewiew!

MERRY CHRISTMASIMG_0647IMG_0728IMG_0448IMAG2175IMG_0495IMG_1116IMG_0979mms_img775947906IMG_0988IMG_1674FullSizeRender_2_2

Sundby Gård Midtre ønsker alle våre venner og bekjente, eksisterende og nye kunder en fortsatt god jul og et fantastisk, fremgangsrikt nytt år 2017!

2016 har vært godt, vi har oppnådd fantastiske sportslige resultater ved Martine og hennes Super-Nick som gjennom sesongen har plukket med seg laggull YR sprang i Nordisk Mesterskap i Finland, bronsemedalje i NM, feilfri 1,50 og sesongasvslutning i Polen, Leszno CSI 2* og Poznan CSI 3* med plassering i tre av seks klasser og seier i Akkumulatorhopping i Poznan. Vi lader om til 2017 med flere nye hester på gang og gleder oss stort!

Rehabsenter har hatt flott pågang i 2016, mange nye kunder og eksisterende kunder som kommer tilbake. Vi jobber hardt for å ta våre på hestene vi får ansvaret for, og gleder oss over utrolig gode tilbakemeldinger fra eiere og behandlende veterinærer over strålende utvikling og resultater. Vi har alltid plass til nye kunder og har du en skade, et problem med hesten din, trenger tilridning eller bare ferie skal du ikke nøle med å ta kontakt. Vi tilpasser oppholdet for hver enkelt hest i samarbeid med eier/ veterinær.

Oppstalling: Vi takker våre faste oppstallører for et flott år med mye moro og ikke minst gode treninger. Kontakt oss om du trenger stallplass til hesten din i et satsende miljø med fantastiske trenere og treningsmuligheter!

Vi har også startet utsalg av PAVO hestefor, trenger du det beste for din hest spør oss. Vi har brukt foret selv over tid og erfarer at det er mulig å tilpasse til alle hester pga godt utvalg, her finnes gode spesialprodukter, foret er utrolig delikat og smaklig, og ikke minst, vi bruker mindre mengder kraftfor noe som er til hestens beste:-)

I 2017 vil vi også øke vår tilgang på salgshester. Vi opplever stor etterspørsel og vil forsøke å tilby hester både for amatører og profesjonelle, flere salgshester hjemme på stallen og noen hos vår samarbeidspartner i Irland. Vi håper at nettopp DU kontakter oss når du er på jakt etter ny hest, vi vil gi deg den beste hjelpen og selger kun kvalitet.

 

NM- Bronse!

IMG_0647

Vi gratulerer vår egen Martine M Dyngeland og hesten Douglas Hill med bronsemedalje i NM sprang for ungrytter 2016!

NM i Arendal ble innledet torsdag 11.08 med en 1,40m tidshoppning. 19 Ungryttere kom til start, og Martine og Nick hadde en super runde på gang. Dessverre ble det en liten misforståelse på nest siste hinder der de ville hver sin vei noe som kostet dyrebare sekunder, og omregnet 8 poeng etter leder. Dag to på fredag gikk alt etter planen, en av bare tre feilfrie runder, delt seier i klassen og avansement på listene. Finalen søndag gikk i 1,45 med to runder over den store banen. I første omgang var det mye nerver, det ble det to riv, dermed åtte feilpoeng men de fleste hadde problemer på den utslagsgivende banen. Før finaleomgangen lå Martine og Nick på sjetteplass. I finalen var imidlertid nervene under kontroll, de leverte en perfekt feilfri runde som dagens eneste ekvipase, og det holdt helt inn til bronsemedalje! Gleden var stor i Team Sundby Gård Midtre!!!

Vinner av årets NM ble Pål Flam på hesten Bobby Balou, sølvmedaljen gikk til Cathrine Bjordal Tholo på hesten Jumping so Easy.

En fantastisk prestasjon i en sesong som overgår alle forventninger. Vi gleder oss til fortsettelsen, med debut i 1,50 i Sverige og deltagelse i de internasjonale klassene under Oslo Horse Show i Telenor Arena 14-16.10.16.

 

Ny sal? Vi samarbeider med CWD Norge og har demosal i både sprang og dressurmodell:

Trenger du ny sal anbefaler vi på det varmeste å prøve en av våre CWD saler. Vi har både dressur- og sprangmodell inne, de har en unik passform og komfort for hest og rytter. En spesielt god skulderfrihet for hesten, og ekstra bred kanal er standard for å unngå press mot ryggraden. CWD Norge v. Stall Høymyr kommer til oss ved behov og bistår med utprøving, måling og bestilling.

Våre ryttere June Ottersbo (dressur) og Martine Dyngeland (sprang) rir daglig i CWD og er svært fornøyd. Kontakt Hanne M Dyngeland, 97540254 for prøving.