Fremhevet innlegg

Velkommen til Sundby Gård Midtre, Trenings og Rehabsenter for hest:

009 

Vi ønsker alle typer hester velkommen til vårt nye senter. Vi tilbyr fast oppstalling, kort- og langtidsopphold og dagbesøk for trening og behandling.  For syke eller skadde hester i rekonvalesens legger vi individuelle opplegg i samarbeid med veterinær for raskest mulig rehabilitering og opptrening. Vi har erfaring med rehabilitering av de fleste typer skader, og gode resultater på alt fra alvorlige bruddskader, via sene og båndskader, rehabilitering etter forskjellige operasjoner, kissing spines og andre ryggproblemer. Nøl ikke med å ta kontakt om du trenger hjelp for en god rehabilitering som sikrer det beste utgangspunkt for en videre karriere!

Mail: hadyng@online.no tel. 97540254.

For friske hester tilbyr vi treningsopphold med alternativ trening, ferieopphold og spaopphold.

I nybygget tilbyr vi 27 nye bokser, ridehus 20x60m, solarium, vaskespilt, og diverse birom. I tillegg en egen rehabavdeling som inneholder ECB kjølespa, Vitafloor, Tredemølle og vanntredemølle for hestene. Alle maskiner kan brukes av så vel friske som skadede hester, både til forebygging og behandling av skader. Vi har plass til 15 hester på rehabiliteringsavdelingen, og 25 hester på oppstalling.

Kikk rundt på sidene så blir dere mer kjent med oss og hva vi kan gjøre for deg!

SG`s Diamant – vi er igang!

IMG_0685

Som mange av dere sikkert har fått med dere, etter reportasjer i både lokalavisa Eidsvold Blad, og i Hestesport så har vi en unik hingst på gården. Unik på mange måter, og veldig spesiell for oss selvsagt da han er egenavlet, etter den fantastiske spranghingsten Diarado og Martines første juniorhest SWB hoppa Love a Lot. Men enda mer unik fordi han er den første hesten i verden som er operert ved ablasjon for å korrigere en alvorlig hjertelidelse.

https://www.horsetalk.co.nz/2018/04/29/horse-cardiac-arrhythmia-ablation/

Hjertelidelser hos hest er mer vanlig enn mange vet, og kan være en medvirkende årsak til dårlig prestasjon. For vår del oppdaget vi problemet da Diamant sensommeren 2017 ble merkbart slappere, pustet mer etter trening og ble fort sliten. Hjertearrytmien ble bekreftet og forsøkt behandlet ved Veterinærhøyskolen i Oslo før det ble besluttet å sende Diamant til professor Gunther van Loon ved Equine Cardioteam, Universitetet i Gent, Belgia. Han er regnet som verdens fremste ekspert på hjertelidelser hos hest.

Etter at Diamant ble operert i april i år har han vært som en ny hest. Fortsatt fantastisk i temperament og gemytt, men våken, arbeidsvillig og klar for nye oppgaver! Han har fått en forsiktig opptrening med fokus på kondisjon og styrke, og var i helgen klar for sitt comeback på konkurransebanen:-) Det kunne ikke ha gått bedre! Han som kun hadde noen få 1m klasser i fjor å vise til, fikk debutere i 1,10 på lørdag med feilfritt resultat og plassering! Søndag fikk han likegodt debutere 1,20 også, og tok dette også på strak arm med feilfri runde. Til tross for sin manglende erfaring, og nesten et år ute viser han en utrolig ridbarhet og hinderklokhet, og vi gleder oss til å vise ham frem Breeders i Arendal om tre uker!

Heldigvis er ikke hjertelidelsen hans arvelig, og vi håper å kunne vise ham for kåring igjen og bruke ham i avl i 2019.

Så, hva skjer a?

IMG_0495 IMAG2175 IMG_2727  IMG_1574IMG_0685  IMG_0683IMG_0436  IMG_1207IMG_1047

Ja det kan du lure på, her er i hvert fall ikke tid til å kjede seg:-)

På rehaben vår er det hektisk aktivitet, og det er vi glad for. Alltid hyggelig å bli kjent med nye hester og eiere, og kunne bidra til å få hestene tilbake etter skade. I vår har vi hatt flere alvorlige bruddskader inne, disse er fortsatt hos oss og i god utvikling. Videre har vi mange ligament og seneskader. For disse tilbyr vi både akuttbehandling og gradvis opptrening. Dette er viktig at foregår i trygge former og på jevnt underlag for å unngå tilbakefall og her er trening i vann på vanntredemølle, og på vår stigningsmølle ypperlige alternativer. Hestene får daglig trening så de blir fornøyde og ikke overspreke, og videre får de stå ute i sykepaddocker og får grovfor hele fem ganger daglig for best mulig trivsel.

På konkurransebanen er det også hektisk aktivitet både fra vår egen side og mange av våre oppstallører, i både sprang, dressur og feltritt! For egen del er Martine aktiv og har oppnådd fantastiske resultater med både Douglas Hill tom 1,60 internasjonalt og yngre lovende hester som Knockrath Whos Who, Gambler og WSF Hallo Vancouver.

På plussiden må vi legge til at Svein; Zeus du Buisson Z virkelig har gjort et fantastisk comeback på sprangbanen. Av 15 runder så langt på internasjonale stevner tom 1,40 har 10 vært feilfri på hinder og de aller fleste med plassering. Nå venter start på 5* nivå i Sopot på Svein neste helg, også er han til salgs. Veldig trist å selge en stjerne som han, men det koster å satse som Martine gjør og da må vi ha noe inn også. Håper virkelig det finnes en god juniorrytter der ute som ser muligheten til å skaffe seg en fantastisk rutinert herremann for å satse mot EM og større klasser!

På plussiden må vi også nevne vår egenavlede 5 års hingst SGs Diamant. Han har som første hest i verden gjennomgått en hjerteoperasjon ved ablasjon ved Universitetet i Gent, Belgia. Han er hjemme igjen, frisk som en fisk og vi kan endelig glede oss til fremtiden med dette talentet!

Lillebror SGs Carnelian e. Kannan er 4 i år og viser også svært lovende takter. Han er større og mer langbeint enn Diamant, og trenger mer tid, men fantastisk grei og for et sprang han har! Calle er også til salgs til rett satsende rytter.

Vi må også skryte av våre sponsorer og samarbeidspartnere:

Bekken og Strøm som bidrar med fantastisk praktiske klær for både fritid og hest til gode priser, sjekk utvalget og nettbutikken på http://www.bekkenstrom.no/

Høymyr Hesteutstyr og CWD Norge som bidrar med saler som er perfekte å prestere i for både hest og rytter. Ekstra skulderfrihet og brede kanaler er standard på disse salene som finnes i mange modeller for både sprang, dressur og feltritt. Martine bruker samme sal på alle sine hester, og både hun og hestene elsker 2GS Lady modellen. Sjekk ut mer på https://www.stallhoymyr.no/

Kontakt oss gjerne om du har spørsmål om anything, fra CWD saler, via hester til salgs, rehab eller ferieopphold for hesten din eller stallplass, vi hjelper deg mer enn gjerne!

Sundby Gård Midtre i samarbeid med VETPD holder kurs 26-27.09.18:

For Clinic – Orthopaedic Rehabilitation of the Equine Athlete, Norway 2018 

 

Kurset er først og fremst for hestepraktiserende veterinærer og studenter. Det arrangeres av internasjonalt anerkjente VETPD, og tar for seg rehabilitering av hest etter skade. Kurset er omfattende med svært gode internasjonale forelesere og inneholder både teori og praksis.

Klikk inn på invitasjonen for alle detaljer; Vi gleder oss stort til dette!

El Diablo BR, Lome Brage, Ivar Sånna, Ultimate Photo og Madelen LTC

IMG_1584

Har alle til felles at de er urgode travhester, og at de har tilbragt tid på Sundby Gård Midtre siste halvår. Nå er de alle tilbake i trening hos sine respektive trenere. Lome Brage og Madelen LTC har allerede vært til start med supre resultater, Vi ønsker alle lykke til i travbanen i sommer, og takker for strålende tilbakemeldinger!

Har du en travhest som trenger rehabilitering etter skade, eller alternativ trening en periode så kontakt Hanne eller Torstein på 97540254 eller 95166378.

The story of Svein, vol 3:

IMG_2823  IMG_2864

Som jeg fortalte i forrige innlegg, Svein fikk være med på sin første stevnetur på over et år. To uker på reise, først til Peelbergen i Nederland, deretter Moorsele i Belgia. Dere skulle sett hvor glad Svein var da han skjønte at han skulle få være med! Han løp på hestebilen, stilte seg opp og rørte knapt et bein på hele turen. Første dagen på oppvarmingen var han så glad, han hoppet dobbelt så høyt som han trengte, og hoppet og spratt. Inne på banen var han en professor som han alltid er, og hoppet fokusert og feilfritt. To ganger 1,20 og finale i 1,30 i Peelbergen resulterte i tre feilfrie klasser og 5.plass i finalen:-)

I Moorsele hoppet han to ganger 1,25 og finale 1,30. Også der var han feilfri de to første klassene, men hadde dessverre et riv i finalen. Det gjør jo ingenting, hovedsaken var at han faktisk er tilbake på konkurransebanen, til tross for at han fikk kun 10% sjanse til å kunne hoppe igjen etter skaden. Han ble sjekket opp av vår veterinær rett etter stevnet, og selv etter to uker med hopping ble han erklært 100% frisk!

I skrivende stund er Svein hjemme på Sundby og lader opp til Springtour der han skal få hoppe litt høyere. Vi vedlikeholdstrener med turer, jobbing i vanntredemølla og litt kjølespa. Det er godt å være hest på Sundby, og vi gleder oss til å fortsette reisen med Svein!

IMG_2888

 

The story of Svein, vol.2:

20664131_524629254535209_1327448124900744675_n

Som dere kanskje husker ble Svein (Zeus du Buisson Z) skadet i fjor vinter etter at vi hadde hatt ham i kun to mnd. Første del av historien kan dere lese tidligere på denne siden, om dere vil refreshe eller ha alle detaljer om hvor nær vi var å gi opp denne fantastiske hesten!

Treningen har gått som smurt i hele høst og vinter, og to vetsjekker har gitt bare positive tilbakemeldinger. Vi har fortsatt å fokusere på å ri mest mulig ut på tur på variert underlag for å styrke både kroppen og skaden, og forberede på hardere belastninger. Jobbing i dyp snø i alle gangarter før det ble alt for mye snø, lange trav, og galoppturer og galoppintervaller i motbakke, og roadwork, DVs skritt og travarbeid på asfalt har vært en viktig del av opptreningen. Vekslende med dette har Svein gått 1-2 ganger i uka i vanntredemølla vår, der han får god styrketrening uten å belaste beina, og vi har kjølebehandlet i ECB Kjølespa etter harde økter. Han startet å hoppe på trening igjen i begynnelsen av desember, og har fått mange sprang men på lave hinder for at kroppen skal trenes opp igjen til å tåle denne belastningen også. Vi bestemte oss for å vente med å starte ham igjen til utesesongen startet siden store utebaner er mindre belastende for en glad, storgalopperende hest enn små ridehus.

Og gjett hva! Nå nærmer første stevne seg med stormskritt:-) Svein skal få være med resten av gjengen på tur til Nederland i påsken og gjøre sine første starter der. Tror vi gleder oss like mye! Oppdatering følger.. God Påske:-)

2018- HERE WE GO!

IMG_2306

Sportslig: Vi går mot en spennende sesong på konkurransebanen! Mange konkurranseryttere på stallen med mål som skal nås. For egen del starter vi på med blanke ark, og et mål som lyser langt der fremme om å få delta i WEG 2018. Veien dit er lang og nåløyet trangt, men den som intet våger intet vinner! Med på reisen er selvsagt våre samarbeidspartnere og sponsorer;

Bekken & Strøm som sørger for at vi er godt kledd både sommer og vinter, med arbeids- og fritidsklær for alle. http://www.bekkenstrom.no/

Hesten Din, nettbutikk som selger alt du trenger til deg selv og hesten, og som sørger for utstyret til Martine. https://www.hestendin.no/

CWD Høymyr Hesteutstyr som sørger for at Martine rir i de beste salene. https://www.stallhoymyr.no/

Uten dere hadde ikke denne satsningen vært mulig!

På hestefronten ser det særdeles lyst ut. Martine disponerer i skrivende stund hestene:

Douglas Hill, 12 år vallak nivå 1,60 eier: Tore Haaland/ Hanne M Dyngeland

Zeus du Buisson Z, 14 år vallak nivå 1,60 eier:Hanne M Dyngeland

Knockrath Whos Who, 8 år hoppe nivå 1,40 eier: Anne Karin Tvengsberg

WSF Hallo Vancouver, 7 års vallak nivå 1,20 eier: Rolf Johansen

Gambler, 7 års vallak nivå 1,30 eier: TT Leif Øie AS

CCS Gloria in Excelsis 7 års hoppe nivå 1,35 eier: Hanne M Dyngeland

SG`s Diamant 5 års hingst nivå 1,20 eier: Hanne M Dyngeland

SG`s Carnelian 4 års hingst nivå 1m eier: Hanne M Dyngeland

Vi må få takke våre hesteeiere som tror på Martine og gir henne muligheter til å utvikle seg videre, og håper vi kan gi dere mange flotte stunder! Sesongen starter nok i begynnelsen av februar og vi håper på en spennende reise!

Er du på jakt etter ny hest for sprang eller feltritt, uansett nivå håper vi du spør oss først! Med våre gode kontakter i Irland, og kvalitetshester vi har på stallen har vi alltid mulighet til å hjelpe deg med å finne drømmehesten! Vi har etter hvert importert mange hester fra Irland, og har mange gode referanser og fornøyde kunder:-)

For Sundby Gård Midtre sin del, et spennende år i vente: Vi har fått selskap av Liv Jorunn og Marthe Haugen i driften av gården, og det vil hjelpe oss stort å være flere hoder og hender når alt skal organiseres. Liv Jorunn har livslang erfaring med hest og samme passion som resten av oss for hestevelferd og hesten i fokus. Marthe er allerede en erfaren feltrytter i en alder av 18, dyktig og hardtarbeidende rytter med store mål for årene som kommer. Med Marthe og Liv Jorunn kom også trener Pia Pantsu Jønsson som vil holde treninger på Sundby ca 2 ggr pr mnd. Mer om det finner dere under treninger.

Vi har startet bygging av varmerom/undervisningsrom i 2.etasje ved ridehuset og når dette er klart er målet å arrangere kurs og clinics med kjente trenere. Følg oss for nærmere info!

Rehabavdelingen vår bidrar stadig til at nye hester kommer tilbake i sporten etter skader. Det er jobben vår å hjelpe dere med rehabilitering, og anlegget vårt har fasiliteter vi er alene om i Norge. Vi har alltid plass til å hjelpe nye kunder, det er bare å ta kontakt med oss!

I september 2018 skal rehabavdelingen og gården vår være vertskap for et internasjonalt kurs for veterinærer, arrangert av VetPD: Orthopedic Rehabilitation of the Equine Athlete. Det blir stort for oss å motta en delegasjon av veterinærer og professorer fra inn og utland til teori og praksis på rehabavdelingen vår, og en stor fjør i hatten og anerkjennelse for jobben vi gjør! I tillegg en glimrende anledning til å gjøre vårt tilbud enda bedre kjent for veterinærer i inn og utland, vi gleder oss veldig til dette!

Anlegget vårt oppgraderes også sakte men sikkert,  den store utebanen vår ferdigstilles med gjerder til våren. Videre vil vi lage en treningsbane for sprang og dressur på gress, for å ha mulighet til å trene på dette underlaget også hjemme. Vi vil også lage en treningsbane for feltritt med naturhinder på vårt naturlig kuperte jorde, her vil det også være mulig for andre å leie seg inn for trening.

Som dere skjønner, spennende tider i møte! Ikke nøl med å kontakte oss om vi kan hjelpe deg med noe, det være seg rehabilitering, kjøp av hest eller ponni, oppstalling eller andre spørsmål. Vi er her for deg!

2017- YEAR IN REVIEW

IMG_2326

Bilde: Martine og Douglas Hill, Andrea Bech og Elle Birken. Kult at stallen vår har forsiden på Hestesport to ganger på et år!

Sportslig sett: Var 2017 et godt år. Martine startet året med flere plasseringer i AEG, og toppet det med 3. plass i den store GP en med Douglas Hill.

Deretter prøvde vi oss på noe vi ikke har gjort før, nemlig å vise hingst på hingstekåring! Egenproduserte SG`s Diamant 4 år etter Diarado- Love 2 You 2- I Love You gjorde oss svært så stolte med å vise seg flott frem og hente sin kåringsgrad:-)

Drammen Springtour var neste store mål: Douglas Hill gikk de største klassene hele veien og Martine loset ham gjennom første helg med tre plasseringer av tre mulige, inkludert Grand Prix! Nykårede Diamant fikk for første gang prøve seg på en internasjonal arena og hoppet to nullrunder i 1m klasser, til 10 i stil.

Siste helg av Springtour avsluttes med tradisjonsrike Norway Grand Prix, og i denne klassen gjorde Martine og Nick sitt hittil beste resultat. Feilfri grunnomgang som en av kun to ekvipasjer, deretter feilfri omhopping på god tid! Dessverre var tyrkiske Derin Demirsoy to små tideler raskere i omhopping men 2.plass i Norway Grand Prix 2017 var et faktum!

Etter Drammen gikk turen til Polen og to helger i Ciecocinko. Også her fortsatte de gode resultatene, flere gode plasseringer med både Douglas Hill og 6 årige CCS Gloria in Excelsis.

Etter Polen var det tid for Martines første opptreden i Nations Cup for senior. Turen gikk til Luxemburg og 3* stevnet i Roeser. På laget red også Margrethe Hartmann, Line Råholt og Marie Longem. Martine og Nick presterte igjen supert, en feilfri runde med kun et tidsfeil som første ekvipasje på laget. Dessverre ble det en del feil på resten av laget og ingen andre omgang. Allikevel en fantastisk erfaring for Martine.

I NM som fulgte etter Roeser var Nick ikke som vanlig og la inn en stopp i hver runde. En grundig vetsjekk avslørte hovleddsbetennelse i begge framben og det ble en pause og behandling.

Høstsesongen ble avsluttet med debut i i 5* Oslo Horse Show, fine runder i de største klassene og to riv i den store GP. Det syns vi var helt innafor første gang. Til slutt årets Hallmesterskap i Arendal der de endte på 4 plass etter to supre feilfrie finaleomganger. I skrivende stund er Nick i gang med opptrening for 2018, hårete mål er satt som vanlig!

I takt med fremgangene med Nick har Martine også fått flere hester å ri. Hun har knyttet til seg nye hesteeiere og har fått tilgang til hestene WSF Hallo Vancouver, en nå 7 års vallak etter Vancouver- Animo som eies av Rolf Johansen, og Knockrath Who`s Who 8 års hoppe etter Porsch som eies av Anne Karin Tvengsberg. I tillegg er vår egen Zeus du Buisson Z på vei tilbake etter skade.

Resten av stallen vår har også vært flinke, vi har utøvere i både sprang, dressur og feltritt som hevder seg på internasjonalt nivå! Toppen av alt i år var nok Andrea Bech med sin ponni Elle Birken som vant Nordisk mesterskap, og så tok 4.plassen i EM sprang for ponni! Fantastisk!

Leter du etter din nye stjerne?

IMG_1571

Da må du la oss hjelpe deg:-) Hest eller ponni, sprang eller feltritt uansett nivå, vi kan hjelpe deg! Enten har vi hesten på stallen, eller vi hjelper deg å finne den i Irland gjennom våre kontakter. Fra oss eller gjennom våre kontakter kommer hester som Douglas Hill, CCS Gloria in Excelsis, WSF Hallo Vancouver, HHS Vivendi, GVS Captain, Bold Grey Laughton, Ballymurphy Jill, Lucozade og mange fler. Kontakt oss du også, høsten er en bra tid å kjøpe hest i Irland! Gode referanser finnes.

PT har vi på hånd en 12 år gammel skimmel vallak som går 1,50. Super junior/ Young riderhest som vi har prøvd selv, 100% ærlig og lettridd, går rett inn i eliten her hjemme!

Kontakt oss på mail, hadyng@online.no eller telefon 97540254 Hanne.

The story of Svein:-)

IMG_1358  IMG_0176  IMG_1289  IMG_1207

…Is a story of belief:-)

Vi har lyst til å dele denne med dere! Svein (Zeus du Buisson Z) er en 13 år gammel vallak som kom til oss fra Nederland i desember 16. Han har konkurrert på høyeste nivå internasjonalt og reist rundt i verden. For oss skulle han være en andrehest for Martine ved siden av Nick (Douglas Hill) for å gi henne mer erfaring på høyt nivå.

Dessverre fikk ikke Svein mange starter her i Norge før en alvorlig skade satte stopp. Undersøkelser etter årets AEG viste en stor splitt i sena på venstre fram, og han fikk kun 10% sjanse for å bli frisk uten en operasjon. Operasjonen var kostbar og ga ikke mye større sjanse, så vi vurderte avlivning som det beste alternativ.

Da dagen kom var veterinær klar med sprøyta, skoene var tatt av og kadaverbil bestilt. Men så skjedde noe veldig rart… Jeg kjente på beinet hans, og det var helt iskaldt og mye mindre hovent. Jeg fikk en skikkelig klump i magen, og en følelse av at dette ikke var rett. Jeg snakket med veterinæren vår, Maja Winterfeldt og vi ble enig om å vente noen uker og se an utviklingen.

I mellomtiden skulle Svein skritte, og få ukentlig behandling med deres nye laser som det kun finnes to av i Europa. Denne har fantastiske resultater på sene og båndskader i USA. Med våre fasiliteter er det selvsagt lett å skritte ham, og han fikk gå i Walker, vannmølle og tredemølle i hele sommer samtidig som han ble behandlet med laser og i vårt kjølespa. I august begynte jeg forsiktig å ri ham igjen, først i skritt og så litt trav og galopp men bare på tur og på godt underlag. Svein har vært helt fantastisk hele tiden, han er en stor personlighet og lykkelig for å få gjøre noe uansett hva.

I slutten av august var tiden inne for en ultralydsjekk, og gleden og overraskelsen var stor da skaden er helt leget! Det finnes kun et bittelite arr der skaden var, og Svein har nå klarsignal til å trene for fullt. Vi fortsetter imidlertid å bygge ham opp rolig, jeg vil at han skal være sterk i både kropp og ben før han skal begynne å hoppe igjen.

Og det rare er, at helt siden vi stoppet avlivningen har jeg vært helt sikker på at han blir frisk, og kommer tilbake på sprangbanen for å vise seg fram! Så får vi bare se da… Vi krysser fingrene og fortsetter treningen:-)